De Missie-Zendingskalender 2013 is een gezamenlijke uitgave van Mensen met een Missie en de Nederlandse Zendingsraad. Sinds 1980 brengt de Missie-Zendingskalender prachtig in beeld hoe kunstenaars uit allerlei windstreken uiting geven aan hun geloof. U kunt de kalender HIER bekijken.
Het gaat ons daarom aan het hart, dat dit in 2013 voor het laatst zo zal zijn. De uitgevers hebben i.v.m. dalende verkoopcijfers moeten besluiten de kalenderreeks te beeindigen.
Bali is veel meer dan een bekend toeristenoord. Het is een eiland dat hoort bij Indonesië, maar tegelijkertijd zich ervan onderscheidt. Het is een eiland met mooie stranden, fantastische natuur, maar vooral prachtige mensen. Een toeristenkolonie, maar nog steeds een paradijselijk eiland. Een eiland met kunstenaars die laten zien hoe ze in contact staan met de wereld die hen omgeeft.
Voor de kalender van 2013 hebben de uitgevers en redactie gekozen voor drietal christelijke kunstenaars die op dat befaamde eiland Bali werkzaam zijn: Sriwardani, Erland Sibuea en Nyoman Darsane.
Darsane is een oude kunstenaar die zijn sporen verdiend heeft, het echtpaar Sriwardani en Sibuea is jong en betrokken. In hun werk verenigen zij het oude met het nieuwe, hun christelijke geloof van de 21ste eeuw met spiritualiteit uit de traditionele cultuur van Bali. In een Indonesië van vele volken en culturen gaan ze de dialoog aan. Zo laten ze in hun werk zien, waardoor ze als christelijke kunstenaars worden geïnspireerd en waarvoor zij staan.
Wie in dialoog durft gaan met anderen, wie kijkt met andere ogen – en dat is toch wat kunstenaars ons laten doen – zal een verrassende ervaring opdoen en er innerlijk veel rijker door worden. Dat wensen wij u allen toe.
U kunt deze prachtige kalender voor slechts € 8,00 bestellen, door voor 3 december a.s. uw naam op de intekenlijst aan het prikbord in de hal van de kerk te zetten (waar u ook een zichtexemplaar kunt inkijken), of te e-mailen naar: missionaire.arbeid@pghkorenaar.nl, of bel naar: 079-3313684.
Uiteraard wordt uw bestelling tijdig bij u thuis afgeleverd.
Uw Missionaire Commissie