Ik ben nieuw komen wonen in Hazerswoude-Dorp.

Van harte welkom! We zouden je graag beter leren kennen.

Wanneer is er een kerkdienst in de Korenaar?

Iedere zondagochtend is er een kerkdienst in de Korenaar. Kijk voor de juiste tijd onder vieringen. Je  bent van harte welkom.

Kan ik zomaar naar een dienst komen?

Natuurlijk! Via de ingang aan de Dorpsstraat of aan de Korenmolenlaan kan je het gebouw binnen gaan. In de hal is een garderobe. Door de grote deuren ga je de kerkzaal binnen, daar is altijd wel een gemeentelid of een ouderling die je welkom heet. Na de dienst kan je ook nog een kopje koffie meedrinken.

Moet ik een liedboek of een Bijbel meenemen?

Je kunt wel een bijbel of liedboek meenemen,maar het hoeft niet, want de hele orde van dienst wordt op een scherm geprojecteerd, zodat je alles kunt meelezen.

Wat is het adres van de Korenaar?

Het adres is Dorpsstraat 183, 2391 CB in Hazerswoude-Dorp. Dit is de hoofdingang. De zijingang bevindt zich aan de Korenmolenlaan.

Kan ik bij de kerk parkeren?

Achter het kerkgebouw aan de Korenmolenlaan is een parkeergelegenheid. Is die bij regenachtig weer vol – tijdig komen helpt -, dan kun je parkeren aan de Korenaarzijde in de Korenmolenlaan en anders in een van de nabijgelegen zijstraten van de Dorpsstraat. Voor fietsen – hét vervoermiddel op ons Dorp – is parkeerplek genoeg.

Kan ik met een rolstoel de kerk binnenkomen?

Via de hoofdingang aan de Dorpsstraat is het mogelijk met een rolstoel de kerk binnen te gaan. Naar de kerkzaal is een speciale helling voor rolstoelen. In de hal is een minder validentoilet.

Is er ringleiding aanwezig?

Er is een ringleiding aanwezig in de Kerkzaal en de Grote Zaal.

Hoe lang duurt een kerkdienst?

De diensten duren ongeveer vijf kwartier. Bij feestelijke gelegenheden kan dit iets langer zijn.

Kan ik kinderen meenemen naar een kerkdienst?

Natuurlijk zijn kinderen ook welkom. Voor de allerkleinsten is er een oppasdienst. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er kindernevendienst.

Moet ik betalen om een kerkdienst bij te wonen?

Nee, alle bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk. Wel worden er twee collectes gehouden.

Kan ik de kerkdiensten online beluisteren?

Jazeker. Alle diensten zijn live via internet te beluisteren. Klik onder ‘Links’ op ‘Kerkomroep Korenaardiensten’. Na afloop wordt een dienst in een MP3 bestand op de website geplaatst. Deze is dan op de Voorpagina te vinden.

Is de kerk alle dagen open?

Nee, alleen als er activiteiten zijn is het kerkgebouw open. Zie: nieuws en activiteiten. Er zijn uiteraard meer activiteiten dan we tonen. Ter geruststelling (of als waarschuwing) : je blijft niet onopgemerkt.

Hoe weet ik wat er aanstaande zondag aan de orde is?

Klik op de plaatjes ‘Aanstaande zondag’ of  ‘Weekbrief en Maandblad” op de Voorpagina.

Is de Korenaar lid van de PKN?

Ja, de Protestantse gemeente van Hazerswoude maakt deel uit van de Protestantse Kerk Nederland.

Zijn er nog meer kerken in het dorp?

Ja, aan de Oostzijde van het dorp staat een oude dorpskerk. Dit is de kerk van de Hervormde gemeente. Even verder dan de Korenaar aan de Westzijde staat het kerkgebouw van de RK-parochie HH Engelbewaarders.

Kan ik het kerkgebouw huren?

De zalen van de kerk worden verhuurd voor diverse activiteiten. Ga naar “Verhuur Zalen” onder “Contact” in het menu bovenaan of rechtstreeks in het menu onderaan.

Kan ik de dominee ook spreken?

Na elke kerkdienst staat de predikant bij de uitgang. Je kunt dan een afspraak maken. Wil je telefonisch contact opnemen met de dominee of mailen klik dan op  ”contact” bovenaan of onderaan de pagina.

Waar moet ik zijn als nieuw ingekomene in Hazerswoude-Dorp?

Als je/jullie hier pas bent komen wonen kan je contact opnemen met een van de wijkouderlingen (zie onder organisatie / kerkenraad). Je kunt je / jullie  adresgegevens doorsturen naar het kerkelijk bureau kerkelijkbureau@pghkorenaar.nl. Als je lid bent van PKN  dan zal het in de regel via de ledenadministratie lopen. Maar beter dubbel gestrikt.

Wat moet ik doen als ik ga verhuizen?

Als je pas in Hazerswoude bent komen wonen,lees dan hierboven. Als je vanuit Hazerswoude gaat verhuizen naar elders, wil je dit dan melden aan het kerkelijk bureau kerkelijkbureau@pghkorenaar.nl of aan een van de wijkouderlingen. Wil je lid van onze gemeente blijven, laat dit dan tijdig – vóór de verhuizing – aan het kerkelijk bureau weten om te voorkomen dat het Leden Registratiesysteem PKN (LRP) je automatisch overschrijft.

Kan ik opmerkingen over de website achterlaten?

Ja dat kan vaak rechtstreeks onderaan een pagina. Als die mogelijkheid er niet is, ga dan naar de pagina “Contact” en kies daar voor  “Algemene informatie”.

Kan ik de letters van de website vergroten?

Ja met de meeste internetbrowsers ( het programma dat je gebruikt om een website te bekijken) kan dat. Met Internet Explorer bijvoorbeeld klik je rechts op ‘zoomniveau wijzigen’(de afbeelding met het vergrootglas). Sommige muizen en trackpads staan vingerbewegingen (naar elkaar bewegen) toe

Kan ik berichten insturen voor de website?

Jazeker. Berichten kunnen ingestuurd worden naar info@pghkorenaar.nl.

Kan ik Kerkklanken downloaden?

Kerkklanken kan je  zowel online lezen als downloaden als je klikt op het betrokken plaatje bovenaan, onder “media” in het menu bovenaan of de link in het menu onderaan de voorpagina.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Stuur een e-mail naar info@pghkorenaar.nl met je verzoek, voorzien van je voorna(a)m(en), familienaam en adres. Uiteraard kan het ook in een brief in onze brievenbus, gericht aan onze predikant. Je krijgt een bevestigingsbrief, die persoonlijk wordt bezorgd, want we vinden het natuurlijk vervelend dat je vertrekt en doen het daarom graag persoonlijk. Je blijft altijd welkom!

Hoe kan ik lid van de Korenaargemeente (PKN) worden?

Uiteraard vinden we het fijn als je tot die keuze komt na een gesprek met onze predikant (zie voor bereikbaarheid onder “contact”) of een van onze gemeenteleden. Maar er zijn uiteraard ook wat gegevens nodig. Stuur je wens per e-mail met je voorna(a)m(en), familienaam, adres, geboortedatum, eventuele doop/belijdenisdatum en plaats, je telefoonnummer en e-mailadres naar info@pghkorenaar.nl. Uiteraard kan het ook in een brief in onze brievenbus, gericht aan onze predikant.

Kan ik verbonden worden met de Korenaargemeente zonder formeel lid van PKN te worden?

Ja, dat kan. Je kunt je heel erg thuis voelen bij onze kerkgemeenschap, graag aan activiteiten en / of  vieringen deelnemen, je prettig en geborgen voelen bij meeleven en pastorale aandacht, financieel wat te willen bijdragen, verbonden willen zijn en toch geen lid willen worden. Omdat je bijvoorbeeld niet gedoopt bent en geen belijdenis wilt doen omdat je dat weer te “zwaar” vindt. Dat kan. We nemen aan dat zo’n besluit niet uit de lucht komt vallen, dus je zult er vast wel met onze predikant of andere gemeenteleden over gesproken hebben. Je wordt dan bij ons als “blijkgever” geregistreerd. Stuur dan .s.v.p. een e-mail aan info@pghkorenaar.nl met je voorna(a)m(en), familienaam, adres je gebortedatum, je telefoonnummer en je e-mailadres of doe een brief in onze brievenbus gericht aan onze predikant.

Als je verhuist, blijf je zo lang je wilt aan onze gemeente verbonden, maar je wordt niet opgenomen in het landelijke PKN systeem

Andere vragen?

Heb je nog andere vragen dan kun je die mailen naar info@pghkorenaar.nl . Je krijgt dan binnen 3 dagen een reactie. Uiteraard kan het ook in een brief in onze brievenbus, gericht aan onze scriba. Dan kan een reactie enkele dagen langer duren.