zaterdag 2 augustus – vanaf 9.00u

U zult het ongetwijfeld gehoord hebben het Nederlands Bijbelgenootschap bestond vorige week 200 jaar. In dit jubileumjaar worden veel extra activiteiten georganiseerd, waaronder een speciale tentoonstelling in het Catharijneconvent in Utrecht. Deze tentoonstelling ‘Thuis in de Bijbel’ laat zien hoe Bijbelse verhalen ingebed zijn in de kunst en cultuur van de Lage Landen. Als geen ander gebruiken kunstenaars als Jan Steen en Pieter Aertsen hun vertrouwde omgeving voor het weergeven van deze grote verhalen. De tentoonstelling brengt een unieke combinatie van Bijbelverhalen verbeeld in een alledaags decor, zoals de Verloren Zoon in een eigentijdse kroeg, de Emmaüsgangers op reis door een Hollands landschap en Jezus op bezoek bij Marta en Maria in een zeventiende-eeuwse keuken.

Na een bezoek aan het tentoonstelling en de rest van het museum kan je een bezoek brengen aan de Utrechtse theatergroep Aluin. Zij brengen Bijbelverhalen op een heldere, grappige en ontroerende manier tot leven.

Corné en ik zijn van plan om op zaterdag 2 augustus naar het museum toe te gaan. Ik heb als donateur van het NBG 10 vrijkaartjes gekregen, misschien u ook wel? Het lijkt ons leuk om met een groep mensen naar Utrecht te gaan. We gaan met de trein. Een retourkaartje kost max. €10,50. Maar hoe meer mensen mee gaan, hoe goedkoper dat wordt. Van Utrecht Centraal is het ong. 20 min. lopen naar het museum. Onderweg drinken we ergens koffie. We kunnen lunchen in het museum. Kosten voor koffie en lunch zijn voor eigen rekening. We vertrekken om 9.00u bij de Korenaar en we zijn in de loop van de middag weer terug. Gaat u mee? Opgave t/m zondag 27 juli bij ds. Marloes van Doorne, tel. 589164 / predikant@pghkorenaar.nl