Vrijdag 22 april is de apparatuur geinstalleerd waarmee beelduitzendingen vanuit de Korenaar voor een grotere groep te volgen zijn dan tot voor kort met de webcam. De laatste kreeg zoveel kijkers dat de Internetverbinding wegviel, waardoor ook de luisteraars niet meer konden luisteren.

Sinds de 23e weten we zeker dat de beelden ook worden opgeslagen en net als de geluidsopnamen later kunnen worden bekeken en gedownload.

Via de website of de app van sIKN loggen de kijkers in op een netwerk dat wel 1000 kijkers tegelijk aan kan in plaats van 7 – 8. Het beeld is van HD kwaliteit. De camera wordt door het lid van het beamerteam dat de projectie verzorgt bediend. In de praktijk is gebleken dat door in te zoomen op een projectiescherm de liedtekst met noten goed is te lezen, al beïnvloedt het licht van het Noord-raam  de scherpte (hoe feller het licht, hoe minder scherp de tekst).

De eerste reacties zijn ronduit enthousiast.

Het beeld (met geluid) kan op een “smart TV” ( verbonden met Internet), via een HDMI “stick” of een settopbox op TV worden gevolgd, dan wel via een PC, laptop, tablet of smartphone. Via de website www.kerkomroep.nl of via de app van de kerkomroep voor smartphones en tablets.

Over de kosten voor de kijker ( de luisteraars betalen de kosten van de dienstverlening) moet nog een besluit worden genomen.