Kerk in Actie stelt 100.000 euro beschikbaar voor noodhulp in Nepal. Ondersteun dit werk met een gift!

De zware aardbeving zaterdagochtend in Nepal en de zware naschokken daarvan hebben op grote schaal verwoestingen veroorzaakt. Het dodental is de 3000 personen gepasseerd. Een groot gedeelte van het midden van Nepal is door de aardbeving getroffen, waaronder hoofdstad Kathmandu. ICCO/Kerk in Actie heeft een kantoor in Kathmandu. Kerk in Actie stelt 100.000 euro beschikbaar voor noodhulp. Ondersteun dit werk met een gift!

Internationaal hulpnetwerk

ICCO en Kerk in Actie maken samen deel van het internationale netwerk ACT Alliance. Onze partners en ACT zijn ter plekke, mensen helpen elkaar. Momenteel wordt een plan voor humanitaire respons voorbereid. De meest dringende behoeften zijn opsporings- en reddingsteams met speurhonden die mensen onder het puin van de ingestorte gebouwen in Kathmandu kunnen halen. Daarnaast is er dringend behoefte aan voedsel, water, dekens en kleding. Ook medische hulp en psychosociale ondersteuning en begeleiding van slachtoffers van de ramp zijn nodig. Via de ACT Alliantie helpt Kerk in Actie om noodhulp te bieden.

Medewerker Kerk in Actie/ICCO is veilig

Gelukkig is het personeel veilig, maar de medewerkers zijn wel aangeslagen over wat er is gebeurd. Regiomanager Pepijn Trapman en zijn vrouw en twee kinderen overleefden zaterdag de aardbeving in Nepal. De onzekerheid is door de naschokken echter nog altijd groot. “We leven hier nu echt van uur tot uur”, liet Trapman zondagavond vanuit de hoofdstad Kathmandu aan ANP weten.

Gift geven

Maak en bijdrage over op IBAN NL62INGB0000000456  t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht of doneer direct online.