Goede Week       Nieuw leven

De cantorij o.l.v. Heleen Polderman zal in alle drie de diensten meewerken. De cantorij zal samen met de gemeente o.a. liederen zingen uit de Crucifixion van John Stainer.

Witte Donderdag

donderdag 28 maart – 19.30u

Viering Heilig Avondmaal

Liturgie Witte Donderdag

Witte DonderdagThema: Dienstbaar en zorgzaam

De uittocht uit Egypte staat centraal in het Oude Testament. De matses, het ongezuurde brood en het bittere kruid spelen hier een belangrijke rol. We leggen op de weg van lavastenen enkele matses en het bittere kruid (bosje radijs, peterselie). Voor de weg van lavastenen is een ronde schaal met water geplaatst waarbij een witte handdoek is gedrapeerd. Traditioneel wordt op Witte Donderdag gelezen dat Jezus de voeten wast van zijn leerlingen als teken van dienstbaarheid.

Goede Vrijdag

vrijdag 29 maart – 19.30u

We lezen het lijdensverhaal van Jezus naar de beschrijving van Lucas, afgewisseld met zang en muziek.

Liturgie Goede Vrijdag

Goede Vrijdag

Thema: Oneindige liefde

In Hebreeën lezen we dat het bloed van Christus dat geofferd is, ons geweten zal reinigen en verlossen van daden die dot de dood leiden. Voor de schikking hebben we gekozen voor de kleur van het bloed dat geofferd is voor het leven dat zich verbindt met de Eeuwige. De rode anemonen tussen de stenen verbeelden dit. Onder de stenen ligt een zwarte doek, als teken van de dood van Jezus op Goede Vrijdag.

Paaswake

zaterdag 30 maart – 22.00u

Dit is de nacht van het gedenken. Dit is de nacht waarin wij elkaar verhalen vertellen hoe God mensen weer tot leven bracht. We gedenken onze doop en we brengen het licht naar binnen.

Liturgie Paaswake

Paaswake

Thema: Het Licht breekt door

Het leven heeft de duisternis overwonnen. Als symbool hiervoor hebben we groen mos en waxinelichtjes tussen de lavastenen geplaatst. Als teken dat het Licht van de opstanding begint door te breken. Het symboliseert de overgang van duisternis van het Licht van Pasen.