Zaterdag 26 oktober 2013

Kosten: max. €35,00!!! (incl. treinreis, entree museum, inleiding tentoonstelling en lunch)

Opgave: t/m 6 oktober 2013

Een unieke tentoonstelling is dit jaar te zien in het Drents Museum te Assen. Enkele fragmenten uit de Dode Zeerollen worden getoond, tekstrollen die in 1947 zijn gevonden in Qumran in Israël. De manuscripten komen uit de 2de eeuw voor Chr. tot de 1ste eeuw na Chr. Het gaat om Bijbelse teksten en alternatieve teksten die niet in de Bijbel terecht zijn gekomen. De wereldberoemde Dode Zee-rollen geven onschatbare informatie over de geschiedenis en cultuur uit de periode waarin belangrijke kenmerken van het jodendom en christendom gevormd werden. De tentoonstelling is op een aansprekende manier vormgegeven. Aan de hand van de fragmenten en andere objecten wordt verteld over de leefomgeving en omstandigheden in de tijd dat Jezus rondliep op aarde.

We reizen met de trein naar Assen. In het Drents Museum krijgen we eerst een uitgebreide inleiding (45 min.) over de tentoonstelling. Daarna gaan we in het museum lunchen en bezoeken we de tentoonstelling.

Geef je zo snel mogelijk op, zodat we op tijd bij het museum kunnen vastleggen dat we met een groep komen. Door een mooie aanbieding van de NS is de reis al zeker €15,00p.p. goedkoper geworden.