Een lichtpuntje in donkere dagen

 

De dagen rond de kerst zijn niet voor iedereen alleen maar feestdagen. Er zijn ook mensen die deze dagen ervaren als eenzaam, of somber zijn omdat er vervelende herinneringen zijn. Aan deze mensen die een moeilijke tijd achter de rug hebben, of er nog middenin zitten, aan mensen die het fysiek, emotioneel of financieel moeilijk hebben, willen de kerken van Hazerswoude-Dorp een klein lichtpuntje geven in deze kersttijd

 

De diaconieën van de drie kerken organiseerden daarom ook dit jaar weer een kerstpakkettenactie. Om mensen te laten weten dat er ook aan hen wordt gedacht, werden er op donderdag 13 december, 65 kerstpakketten samengesteld. In de Korenaar stonden in een zaal de tafels vol met artikelen die de afgelopen week door de leden van die drie kerken bijeen waren gebracht. Een groep enthousiaste vrijwilligers stelde met al die artikelen vele pakketten samen. Na deze avond werden al de kerstpakketten en ook nog eens 20 kerststukjes gebracht bij de mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

 

“Wij zijn erg blij dat er zoveel mensen zijn die ons in de gelegenheid stellen om deze kerstpakketten samen te stellen en uit te delen” zegt Ria Doeswijk namens de gezamenlijke diaconieën. “We willen daarom ook alle gulle gevers graag bedanken voor hun bijdrage. Natuurlijk ook de vrijwilligers die de actie organiseerden en de pakketten samenstelden. Met elkaar is het weer mogelijk gemaakt om anderen een beetje licht te geven in deze soms donkere dagen.”