Broeders en Zusters,                                                       12 maart 2020

De landelijke PKN heeft het volgende bericht uitgedaan:

Gezien de maatregelen vanuit de overheid (donderdag 12 maart 15.15 uur) raden wij gemeenten aan om alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen af te gelasten. Ook als dat om kerkdiensten gaat. Deze maatregel geldt tot en met 31 maart 2020. Op zondag 15 maart wordt op NPO2 om 9.20 uur een korte meditatie door ds. René de Reuver vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk uitgezonden. Dit ter vervanging van de kerkdiensten die zondag niet door gaan. Deze uitzending wordt verzorgd door de EO.

In aansluiting op dit bericht heeft de kerkenraad van De Korenaar besloten tot en met 31 maart geen kerkdiensten voor bezoek in de Korenaar te houden. Intussen is besloten op 22 en 29 maart wél een kerkdienst on line via de kerkomroep te biden vanuit de Korenaar met voorganger, beamer, voorzangers en orgel ondersteuning. Op 22 maart gaat ds Carla Melgers voor. U kunt zelfs digitaakl uw collectebijdrage storten! Alle andere activiteiten in het kerkgebouw blijven in deze periode afgelast.

Voor pastorale zorg kunt u, zoals altijd contact opnemen met uw wijkouderling, wijkmedewerker of onze predikant. Telefonisch contact is altijd mogelijk, en afhankelijk van de situatie kan een bezoek ook plaatsvinden.

Met deze rigoreuze maatregelen willen we onze verantwoordelijkheid nemen, en alles doen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Namens de kerkenraad wens ik u Gods zegen toe, en samen bidden we om steun in deze turbulente tijd,

Christiaan Knibbe

Voorzitter Kerkenraad