Kerken gezamenlijk tegen racisme: Wij geloven in meer!!

21 maart 2014De gezamenlijke kerken in Nederland komen zondag in een speciale dienst bijeen tegen racisme. Vertegenwoordigers vanuit de breedte van christelijk Nederland zijn in de dienst aanwezig zijn om samen met deze viering een statement te maken.

​’We willen hiermee een weerwoord geven aan de haatzaaierij die rond de verkiezingen expliciet naar boven kwam. Liefde en verdraagzaamheid vormen de kern van de boodschap van het christelijk geloof. Juist in deze dagen willen we dat naar voren brengen, om onszelf en iedereen in de Nederlandse samenleving op te roepen om dat in praktijk te brengen’,  zegt synodepreses Karin van den Broeke. Eerder  plaatste de Protestantse Kerk al een statement tegen de teneur van Wilders opmerkingen: ‘Commentaar bij de tijd; We moeten NEE zeggen.

Televisie

Binnen de Raad van Kerken wordt nog gesproken over de invulling van de dienst, die als thema ‘Geloof in meer!!!’ meekrijgt. Meerdere kerkgenootschappen hebben al laten weten aan te willen haken. Voor de dienst wordt door de omroepen EO en IKON zendtijd vrijgemaakt. De dienst wordt zondag rechtstreeks uitgezonden op Nederland 2 vanaf 11.30 uur. Plaats en verdere informatie wordt later bekend gemaakt.

Minder, minder, minder

Tijdens een bijeenkomst van de PVV in Den Haag vroeg de PVV-leider op 19 maart aan zijn publiek of ze meer of minder Marokkanen wilden in Nederland. De zaal scandeerde: ‘Minder, minder, minder.’ Geert Wilders reageerde: ‘Dat gaan we regelen.’

Wilders’ actie kan niet

Een meerderheid van de Nederlanders vindt de uitspraken van Geert Wilders over Marokkanen niet kunnen, blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Ruim 6 van de 10 deelnemers van het EenVandaag Opiniepanel vindt Wilders’ actie niet kunnen. Drie van de tien deelnemers heeft geen problemen met de uitspraken van Wilders. Onder de PVV-aanhangers is een veel hoger percentage het eens met de uitlatingen, 89 procent.

>Bron: www.eo.nl/geloven/nieuws