Kerk in Actie helpt vervolgden Irak

14 augustus 2014
Duizenden Irakezen zijn op de vlucht. Christenen, gematigde moslims, Yezidi’s en andere groepen in het land ontvluchten Mosul en omstreken, richting de Koerdische regio.

​Daar zijn ze relatief veilig voor aanvallen van IS (Islamitische Staat). Maar het ontbreekt hen daar aan alles: de gastfamilies en overheden die deze vluchtelingen ontvangen, kunnen de steeds groter wordende aantallen mensen niet meer aan.

Help. Geef aan EO Metterdaad!

Help de vervolgde kinderen, volwassenen en ouderen aan eerste levensbehoeften. EO Metterdaad werft fondsen voor drie partnerorganisaties. Namelijk Kerk in Actie, Dorcas en Open Doors. Geef!

Kerk in Actie biedt hulp via de ACT Alliance en haar lokale partners in Irak. Kerk in Actie is lid van de ACT Alliance, een internationaal samenwerkingsverband van kerken en christelijke organisaties voor noodhulp- en ontwikkeling.

Wat gaan ze doen?

  • Voor 12.900 vluchtelingen en hun gastgezinnen: Water, hygiëne maatregelen en sanitaire voorzieningen.
  • Voor 5.500 families: Voedsel
  • Voor 5.000 mensen: Slachtofferhulp 
  • Voor 439 families: Herstel van inkomensvoorziening (dat mensen zelf weer (deels) in eigen inkomen kunnen gaan voorzien)
  • Voor 400 families: huishoudgerei (variërend van o.a. pannen, potten, emmers, bestek, tentzeil, kookstel, beddengoed, borden, etc.)
(foto: Dorcas. Aug.2014 Noodhulp Erbil, Irak)