Ook dit winterseizoen is er in de Korenaar nog een cursusaanbod. Omdat we meer dan 200 inwoners van Hazerswoude-Dorp en omliggende Dorpen in de afgelopen 10 jaar computer/iPad vaardig hebben gekregen, neemt de vraag nu af, want jongere generaties hebben het op hun werk al geleerd. We wachten de vraag daarom af, maar gaan er van uit dat de vraag zo klein is dat we het als onderdeel van ons inloopspreekuur individueel kunnen aanbieden. Mocht de vraag toch groter zijn dan we verwachten dan “schalen we op” naar de dinsdag middag van 14-16 uur. Deelname aan cursussen of het inloopspreekuur staat open voor inwoners van Hazerswoude-Dorp en omliggende dorpen.

 

Aanmelden / inschrijven: Jan Luuk van Dijk tel. 588793 of computerclub@pghkorenaar.nl

 

Alle cursisten worden in de maand oktober uitgenodigd om met hun laptop of iPad langs te komen voor een “winter service beurt” en “cursus klaar update”. Na aanmelding voor de cursus wordt u opgebeld voor een (dins)dag / tijdstip

 

Cursus PC / Laptop

Deze cursus wordt ‘op maat’ gegeven, aangepast aan de wensen van de cursisten. We oefenen met basisvaardigheden als opslaan en opzoeken, tekstverwerking, e-mail, foto’s opslaan en opzoeken, surfen op internet, uitgebreidere e-mail functies, herkennen en oplossen foutmeldingen.

Wat heeft u nodig?: Een laptop met Windows 7, 8 of 10, een muis en de voeding Voor enkele deelnemers zijn desktop Pc’s met Windows 7 beschikbaar. Voor een internetaansluiting wordt gezorgd.

Wanneer: Dinsdagmorgen op afspraak tussen 9.30 en 11.00 u iedere 14 dagen tussen 30 oktober 2018 en 5 maart 2019

Door wie: Jan Luuk van Dijk

Locatie: Korenaar, afhankelijk aantal en beschikbaarheid zaal 1, 3 of zaal 4 (“Dobber”)

Kosten: bijdrage voor koffie of thee, cursus €60

Cursus iPad beginners

Deze cursus wordt op maat gegeven aan mensen zonder ervaring de basisvaardigheden met een iPad onder de knie te leren krijgen. Vanwege de gebruiksvriendelijkheid kiezen we voor de iPad van Apple ( vanaf de iPad 4) en niet voor andere varianten als de Samsung.

Aan en uitzetten, het openen en bedienen van apps, schermbediening met de vingers, e-mail, foto’s bekijken, updates van apps activeren, wat is een Apple ID, instellen hiervan, bewaren van wachtwoorden en het zoeken op een iPad e.d.

Wat heeft u nodig?: een iPad vanaf 4e generatie én Apple ID gegevens (e-mailadres en wachtwoord)

Wanneer: Afhankelijk van de vraag wordt dit tijdens het inloopspreekuur op dinsdagen tussen 9.30 en 11.00 u gegeven of bij voldoende aanbod op de dinsdag middag van 14-16 u

Door wie: Jan Luuk van Dijk & team

Locatie: Korenaar, zaal 3

Kosten: bijdrage voor koffie of thee, cursus €60

 

Cursus iPad voor wie enige ervaring heeft (“gevorderden”)

Deze cursus wordt op maat gegeven aan mensen die al enige ervaring hebben met de iPad. We oefenen het installeren van apps, gebruik kaarten, route plannen, nieuws en weer volgen, foto’s maken, opslaan kunnen opzoeken, surfen op internet, uitgebreidere e-mail functies, boeken kranten en tijdschriften lezen, berichten versturen, muziek beluisteren, TV kijken, internet bankieren, video bellen, sociale media.

Wat heeft u nodig?: een iPad vanaf de 4e generatie én Apple ID gegevens (e-mailadres en wachtwoord)

Wanneer: Afhankelijk van de vraag wordt dit tijdens het inloopspreekuur op dinsdagen tussen 9.30 en 11.00 u gegeven of bij voldoende aanbod op de dinsdag middag van 14-16 u

Door wie: Robert Hagendoorn & team

Locatie: Korenaar, zaal 3

Kosten: bijdrage voor koffie of thee, cursus €60

 

 

Workshop fotoalbum maken 

Deze workshop wordt individueel tijdens het inloopspreekuur gegeven, omdat we de capaciteit niet meer hebben voor een aantal deelnemers tegelijk. U maakt onder begeleiding van een teamlid een fotoboek naar keuze met uw eigen foto’s. We gebruiken het populaire fotoalbum programma Albelli (de fotoalbum-programma’s zijn gratis en lijken op elkaar)

Wanneer: op dinsdagmorgen van 9.30-11.00 u

Door wie: nog niet bekend

Locatie: Korenaar, zaal 3

Kosten: bijdrage voor koffie of thee, workshop €30

 

 

Inloopspreekuur (kennisvragen en technische “EHBO”) : zie de betrokken pagina

 

Ons team
Jan Luuk van Dijk, Gerard de Graan, Robert Hagendoorn, Jan Jongenotter, Ben Kok, Harrie Rijven, John van der Voort, Chris Wendt en Piet Weijers

Wilt u meer weten, of heeft u belangstelling? Meld u aan via computerclub@pghkorenaar.nl Voor vragen kunt u contact opnemen met Jan Luuk van Dijk (588793) of Robert Hagendoorn (588332)