Ook dit winterseizoen worden er in de Korenaar computercursussen gegeven. Deelname aan cursussen of het inloopspreekuur staat open voor inwoners van Hazerswoude-Dorp en omliggende dorpen. Per cursus zijn maximaal 15 deelnemers mogelijk.

 

Aanmelden / inschrijven: Jan Luuk van Dijk tel. 588793 of computerclub@pghkorenaar.nl

 

Alle cursisten worden in de maand oktober uitgenodigd om met hun laptop of iPad langs te komen voor een “winter service beurt” en “cursus klaar update”. Na aanmelding voor de cursus wordt u opgebeld voor een (dins)dag / tijdstip

 

Cursus PC / Laptop

Deze cursus wordt ‘op maat’ gegeven, aangepast aan de wensen van de cursisten. We oefenen met basisvaardigheden als opslaan en opzoeken, tekstverwerking, e-mail, foto’s opslaan en opzoeken, surfen op internet, uitgebreidere e-mail functies, herkennen en oplossen foutmeldingen.

Wat heeft u nodig?: Een laptop met Windows 7, 8 of 10, een muis en de voeding Voor enkele deelnemers zijn desktop Pc’s met Windows 7 beschikbaar. Voor een internetaansluiting wordt gezorgd.

Wanneer: Dinsdagmorgen op afspraak tussen 9.30 en 11.00 u iedere 14 dagen tussen 13 november 2017 en 6 maart 2018

Door wie: Jan Luuk van Dijk

Locatie: Korenaar, afhankelijk aantal en beschikbaarheid zaal 1, 3 of zaal 4 (“Dobber”)

Kosten: bijdrage voor koffie of thee, cursus €60

Cursus iPad beginners

De cursus is erop gericht mensen zonder ervaring de basisvaardigheden met een iPad onder de knie te leren krijgen. Vanwege de gebruiksvriendelijkheid kiezen we voor de iPad van Apple ( vanaf de iPad 4) en niet voor andere varianten als de Samsung.

Aan en uitzetten, het openen en bedienen van apps, schermbediening met de vingers, e-mail, foto’s bekijken, updates van apps activeren, wat is een Apple ID, instellen hiervan, bewaren van wachtwoorden en het zoeken op een iPad e.d.

Wat heeft u nodig?: een iPad vanaf 4e generatie én Apple ID gegevens (e-mailadres en wachtwoord)
Wanneer: Dinsdagmiddag 14.00 -16.00 op 31 oktober, 14 november, 28 november, 12 december 2017 en 9 januari, 23 januari, 6 februari en 20 februari 2018

Door wie: Jan Luuk van Dijk & team

Locatie: Korenaar, zaal 3

Kosten: bijdrage voor koffie of thee, cursus €60

 

Cursus iPad voor wie enige ervaring heeft (“gevorderden”)

Met mensen die al enige ervaring hebben met de iPad oefenen we het installeren van apps, gebruik kaarten, route plannen, nieuws en weer volgen, foto’s maken, opslaan kunnen opzoeken, surfen op internet, uitgebreidere e-mail functies, boeken kranten en tijdschriften lezen, berichten versturen, muziek beluisteren, TV kijken, internet bankieren, video bellen, sociale media.

Wat heeft u nodig?: een iPad vanaf de 4e generatie én Apple ID gegevens (e-mailadres en wachtwoord)

Wanneer: Dinsdagmiddag 14.00 -16.00 op 7 november, 21 november, 5 december 2017 en 2 januari, 16 januari, 30 januari, 13 februari en 27 februari 2018

Door wie: Robert Hagendoorn & team

Locatie: Korenaar, zaal 3

Kosten: bijdrage voor koffie of thee, cursus €60

 

Cursus Windows 10 voor beginners

Nieuwe Pc’s en laptops worden met Windows 10 geleverd. Wij bieden een cursus aan van 4 lessen voor gebruikers van Windows 10.

Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn o.a.: Wat kenmerkt Windows 10 en hoe gebruik ik het, inclusief het nieuwe mailprogramma. Hoe gebruik ik de nieuwe browser “Edge” en wat betekent dit voor het gebruik van andere browsers (Internet Explorer of Google Chrome). Welke virusscanner is er noodzakelijk. Wensenlijstjes (vooraf graag aanleveren) passen we zo mogelijk in binnen het programma

Wat heeft u nodig?: een laptop met Windows 10, een muis en de voeding. Voor degenen die alleen een PC met Windows 10 hebben zijn 2 laptops in het cursuslokaal tijdens de les beschikbaar.

Wanneer: Op dinsdagmorgen van 9.30 – 11.30 u op 14 november, 28 november en 12 december 2017 en 9 januari 2018

Door wie: Gerard de Graan & team

Locatie: Korenaar, zaal 3.

Kosten: bijdrage voor koffie of thee, cursus €30

 

Workshop fotoalbum maken voor Laptop gebruikers

U maakt onder begeleiding van onze docenten een fotoboek naar keuze met uw eigen foto’s. We gebruiken het populaire fotoalbum programma Albelli (de fotoalbum-programma’s zijn gratis en lijken op elkaar)

Wanneer: op dinsdagmorgen van 9.30-11.00 u op 21 november, 5 december 2017 , 2 januari 2018 en 16 januari

Door wie: Chris Wendt & Piet Weijers

Locatie: Korenaar, zaal 3

Kosten: bijdrage voor koffie of thee, workshop €30

 

Workshop fotoalbum maken voor iPad gebruikers

Een fotoboek maken met uw iPad, op dezelfde wijze als met de laptop (zie hierboven)

Wanneer: op dinsdagmorgen van 9.30-11.00 u op 23 januari, 6 februari, 13 februari en zo nodig 27 februari 2018

Door wie: Chris Wendt & Piet Weijers

Locatie: Korenaar, zaal 3

Kosten: bijdrage voor koffie of thee, workshop €30

 

Inloopspreekuur (kennisvragen en technische “EHBO”)

Doelgroep: Mensen met een vraag over de bediening van hun computer/laptop, iPad, iPhone, Samsung tablet, mobieltje of tablet die op Windows werkt. Mensen die meer hulp willen bij onderwerpen uit de cursus die gevolgd wordt. We gaan ervan uit dat betrokkenen geen cursus nodig hebben, een van de lopende cursussen volgen of al een cursus hebben gevolgd.
EHBO of installatie: Mensen die een programma (software), nieuw besturingssysteem (Windows 10, IOS 10, OSX ‘Sierra’), updates van programma’s of “cloudopslag” (Dropbox, OneDrive, iCloud, e.d.) willen laten installeren of waarvan de PC / laptop of iPad niet goed werkt, kunnen langs komen op het inloopspreekuur.

Wanneer: iedere dinsdag, ’s morgens van 9.30 – 11.00 u. Dit aanbod loopt van dinsdag 7 november tot en met 27 maart 2018, met uitzondering van dinsdag 19 en 26 december.

Aanmelden: in verband met de bezetting en de wachttijd a.u.b. zo mogelijk vooraf een email met uw vraag sturen naar computerclub@pghkorenaar.nl

Door wie: het team van vrijwilligers, waarvan de namen hierna genoemd worden
Locatie: Korenaar, zaal 3 of 1.

Kosten: bijdrage voor koffie of thee, hulp €0, €5 0f €10 per keer, afhankelijk van de tijdbesteding.

Hulp aan huis
Buiten de periode van het inloopspreekuur dan wel als iemand niet in staat is naar de Korenaar te komen of een vaste PC thuis heeft, kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoek aan huis. Meld u aan via onderstaande contactgegevens; rechtstreeks contact met een teamlid is ook mogelijk.

Door wie: het team van vrijwilligers, waarvan de namen hierna genoemd worden
Locatie: bij de hulpvrager thuis

Kosten: Afhankelijk tijd en draagkracht. Startbedrag €5

 

Ons team
Aad van Amsterdam, Jan Luuk van Dijk, Gerard de Graan, Robert Hagendoorn, Jan Jongenotter, Ben Kok, Harrie Rijven, John van der Voort, Chris Wendt en Piet Weijers

Wilt u meer weten, of heeft u belangstelling? Meld u aan via computerclub@pghkorenaar.nl Voor vragen kunt u contact opnemen met Jan Luuk van Dijk (588793)of Robert Hagendoorn (588332)