Een levende adventskalender. Op alle dagen van de adventstijd is er een adres waar mensen welkom zijn voor een kop koffie of thee, georganiseerd door de 3 kerken in Hazerswoude-Dorp.

Het doel van de levende adventskalender is ontmoeting – zo breed en zo laagdrempelig mogelijk. Mensen krijgen de gelegenheid om kennis te maken met dorpsgenoten die ze anders misschien niet zo snel zouden tegenkomen. De opkomst kan enorm verschillen. Soms zit ergens de kamer helemaal vol en een andere keer ben je maar met een paar mensen.

Waarom in de advent?

Omdat het juist in de donkere dagen voor Kerst fijn kan zijn om anderen te kunnen ontmoeten. Het is waardevol om samen uit te zien naar het Licht dat in de wereld komt, al zal dat niet met zo veel woorden gezegd worden.

Wie ontvangt dit jaar koffiedrinkers?

We zoeken dus mensen (gastgevers) die van 28 november t/m 23 december een ochtend van 10-11.30 uur hun huis beschikbaar willen stellen om gasten te voorzien van koffie/thee met evt. wat lekkers, dit kunt u zelf bepalen. Hopelijk stroomt de ‘herberg’ elke dag vol! De dinsdagochtenden zijn al ingevuld door de Goedemorgenkoffie en op zondagen is er na de kerkdienst ook gelegenheid om koffie te drinken.

Voor de andere dagen kunt u zich opgeven met voorkeursdata waarop u bereid bent in uw eigen huis koffie te schenken.

Wij, als de 3 kerken, hopen het rooster helemaal vol te krijgen zodat er de hele adventstijd bij iemand letterlijk de deur open staat. Verdere informatie en opgeven kan t/m 31 oktober bij Mieke den Haan, tel: 0172-588737 of per e-mail: miekedenhaan@ziggo.nl.

Alles onder voorbehoud van de coronamaatregelen. Missionaire commissie