Braderie / plantenmarkt en veiling inde Korenaar2015
Op zaterdag 3 oktober organiseert de Protestantse Gemeente Hazerswoude – Dorp weer de tweejaarlijkse braderie/plantenmarkt en veiling. Dit evenement staat nu voor de tiende keer op het programma van de protestantse gemeente en heeft een vaste plaats gekregen in de agenda van velen. Het belooft ook dit keer een gezellige dag te worden. De deuren gaan om 9.00 uur open!
In en om de kerk zijn een 40tal van vrijwilligers in touw voor dit evenement in 16 activiteiten en stands. Voor de jeugd is er een springkussen en enveloppen trekken en een grote kindermarkt waar tweedehands speelgoed, boekjes en knuffels kunnen worden gekocht. Het Rad van Avontuur staat in de hal waar in diverse rondes zowel kinder- als andere spullen worden “gedraaid” door de altijd enthousiaste Meinte Vierstra … en … voor een luttel bedrag doet u mee, er zijn heel mooie prijzen!
In de ontmoetingsruimte “de Dobber” (en bij mooi weer ook op het plein) is er koffie/thee eventueel met gebak of cake. Voor de lunch kunt U kiezen uit een aardig assortiment soep en belegde broodjes. Ook worden er wafels en poffertjes gebakken, kortom een mooie plaats om met uw vrienden in een ontspannen sfeer bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje.
Op het plein aan de Dorpsstraat staat weer de plantenmarkt met een breed assortiment van bloeiende planten (o.a. Heucheras, Asters, Calteras, winter violen enz.) en bomen. Op de braderie worden in de diverse stands tweedehands spullen aangeboden maar ook kunt u terecht voor boeken, handwerkjes, kaarten, eigengemaakte jam en gebak, puzzels enz. De stands staan in de diverse ruimtes van de kerk. Ook de sjoelbak zal er weer zijn. Bij de bar in de grote zaal kunnen drankjes worden genuttigd.
S’middags om 15.30 uur gaat de veiling van kavels weer van start. Er zijn al veel kavels aangemeld een greep uit het aanbod: een workshop schilderen, bossen Ilex, een workshop cupcakes, hapjes voor een verjaardag of feestje, diverse diners, enkele meubels, een psalmbord uit de oude kerk, enkele ludieke enz.
Al met al een zeer gevarieerd aanbod en voor elk wat wils. De opbrengst van deze braderie en veiling zal worden bestemd voor het groot onderhoudsfonds en de renovatie van een van de lokalen van de kerk.