Hervormde Gemeente te gast van 15 januari tot 26 februari
Zoals besproken en besloten in de Kerkenraad, verlenen wij begin komend jaar tijdelijk onderdak aan de Hervormde Gemeente. Waarom? De toren wordt aan de binnenzijde gerenoveerd op kosten van de eigenaar, de burgerlijke gemeente Alphen aan den Rijn. Enkele jaren geleden is het voegwerk aan de buitenzijde gerenoveerd, maar nu gebeurt dat ook aan de binnenzijde. De Gemeente Alphen bepaalt de korte termijn waarop dit gaat gebeuren, anders hadden we u wat meer tijd gegund om aan de gedachte te wennen. Vanwege de vele voorzorgsmaatregelen (o.m. het orgel inpakken en geen gebruik van de toreningang en de kapstokruimte) werd het gebruik van de kerk in die periode al een probleem. Daarom wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de wanden van de kerk ook een vochtwerende behandeling te geven.
In de historie hebben onze kerkgemeenten elkaar diverse keren onderdak verleend bij renovatie en nieuwbouw. Dat doen we uiteraard weer. De afspraken:
• Het geheel duurt 6 weken en wel de zondagen van 15 januari – 26 februari.
• We hebben afgesproken dat de Hervormden s ochtends een half uur vroeger kerken (9.00 u) en de Protestantse Gemeente (wij) een half uur later ( 10.30 u). Het bestuur van de Hervormde Gemeente zal de Hervormde predikanten op het hart binden dat de dienst uiterlijk 10.15 u is afgelopen. De HG heeft maar 1x per maand koffiedrinken na de dienst en slaat dat een keer over.
• De HG houdt haar avond dienst op de gebruikelijke tijd : 18.30 u