Sirkelslag YOUNG

Sirkelslag YOUNG is een spannend en interactief spel tussen jeugdgroepen (12-16 jaar) uit heel Nederland. De volgende editie vindt plaats op 28 mei 2021 verzamelen van af 19.00 en 19.15uur (onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen). Je speelt het spel van uit de Korenaar  en je groep speelt online tegen honderden andere groepen uit heel Nederland.

Sirkelslag YOUNG is een laagdrempelig spel om jongeren (kerkelijk en niet-kerkelijk) te betrekken bij activiteiten van de kerk. Uit ervaringen van andere gemeenten blijkt dat Sirkelslag een mooi startpunt kan zijn voor missionair jeugdwerk. Het spel spreekt jongeren aan en brengt jongeren op een laagdrempelige manier met elkaar in verbinding.

Thema
Sirkelslag YOUNG staat in het teken keuzes maken, bijvoorbeeld rondom het klimaat en de vluchtelingenproblematiek. De jongeren denken na over de vraag: ‘Wat zou jij doen?’. In de verhaallijn volgen ze een profeet, die hen meeneemt in zijn verhaal en de keuzes die daarin een cruciale rol spelen. Wie die profeet is, daar komen ze later in het spel pas achter.
Bij de vraag: ‘Wat zou jij doen?’ komen ook diaconale projecten en het veertigdagentijdproject van Kerk in Actie ‘Ik ben er voor jou – 7x barmhartigheid’ aan bod.

 

Benieuwd naar vorige edities van Sirkelslag YOUNG? Kijk eens op You Tube !

 

Aanmelden bij : Meinte Vierstra 06-23488964 of mvierstra@ziggo.nl