Paasbroodjesactie 11, 12 en 13 april

Ook dit jaar vindt weer de jaarlijkse Paasbroodjesactie plaats. In verband met de beschikbaarheid van bezorgers zullen de broodjes dit jaar langs gebracht worden op donderdag, vrijdag en zaterdag (11,12, en 13 april).  De broodjes zijn van bakker Ammerlaan, zijn versgebakken, smaken heerlijk, bevatten spijs en kosten € 6.–. Opbrengst komt geheel ten goede aan hulpverlenende projecten in het West-Afrikaanse land Burkina Faso, met als doel arme gezinnen te voorzien van voeding en inkomen.

Burkina Faso is één van de armste landen in de wereld. 80% van de bevolking is afhankelijk van landbouw. Droogte, slechte bodem (vooral de noordelijke regio’s grenzend aan de Sahara), slechte infrastructuur en gezondheidzorg zijn de voornaamste problemen. Echter met haar ambitieuze jonge bevolking heeft het land een enorme potentie.

Via Kerk in Actie steunen we daar de lokale organisatie ODE, welk een programma heeft voor het ondersteunen van vrouwen en jongeren in de dorpen Bilangra en Matiacoali. Deze dorpen liggen beiden in het Oosten van Burkina Faso. De activiteiten die worden ondersteund/verbeterd zijn: groente teelt, geiten houden, zeep maken, vis verwerken en kleinschalige handel. Met als doel om er voor te zorgen dat de inkomsten en voeding van de armste gezinnen verbeteren. Aangezien ik voor mijn werk regelmatig in dit gebied kom hoop ik ook bij dit project binnenkort een kijkje te kunnen gaan nemen.

Mocht u nog tijd en zin hebben om de Paasbroodjes te bezorgen dan kunt u zich hiervoor opgeven bij leden van de Missionaire Commissie.

Alvast hartelijk dank.

Namens de missionaire commissie

Ronald Zaal