Kledingactie

Lente- en zomerkledingactie voor gedetineerden in de P.I. Alphen aan den Rijn – locatie Eikenlaan vanuit het Diaconaal Platform Alphen aan den Rijn.
Georganiseerd door de Diaconie van “De Korenaar” Dorpsstraat 183 Hazerswoude-Dorp

GRAAG BEZORGEN MAANDAG 31 MEI VAN 10.00 UUR TOT 12.00 UUR

Kledinginzameling voor de gevangenen te Alphen aan den Rijn.

In de P.I. (gevangenis) Alphen aan den Rijn – locatie Eikenlaan zitten veel arrestanten (mannen), in afwachting van hun rechtszaak en kortgestraften. Veelal beschikken deze mannen over weinig kleding en hebben vaak geen familie of vrienden die kunnen zorgen voor aanvoer van extra kleding.
De medewerkers van de afdeling Geestelijke Verzorging van de P.I., bestaande uit: predikanten, pastors, imams en geestelijke raadslieden van andere levensovertuigingen, trekken zich deze nood aan en vragen de kerken en andere instanties te Alphen aan den Rijn om in deze nood te voorzien. Namens de kerken in de gemeente Alphen aan den Rijn, is het Diaconaal Platform Alphen aan den Rijn (D.P.A.) het contactadres voor medewerkers van de Penitentiaire Inrichting (P.I.).
Reeds enkele jaren stellen veel kerken te Alphen zich bij toerbeurt beschikbaar om een kledinginzameling te houden. Deze acties geven de mogelijkheid om enerzijds eens opruiming te houden in de kledingkasten en anderzijds de kans om het ‘omzien naar onze naaste’ concreet te maken. De gedetineerden in de P.I. zijn u daar zeer dankbaar voor.
Aan de volgende soorten mannenkleding (schoon en heel!) is behoefte:

  •   Schoenen (ook sportschoenen)
  •   Trainingspakken en joggingbroeken
  •   T-shirts
  •   Jacks
  •   Spijkerbroeken en gewone broeken
  •   Korte broeken