zondag 14 t/m 21 oktober 2012 (herfstvakantie)

O.l.v.   pastores en jongerenwerkers van verschillende kerken

kosten max. €125,– (incl. vervoer en verblijfskosten)

 

Onder het motto “Het groene hart goes Taizé” hebben verschillende kerken en parochiekernen uit o.a. Alphen aan den Rijn, Koudekerk en Hazerswoude het initiatief genomen om in de herfstvakantie van 2012 een week in Taizé te verblijven.

 

Wat is Taizé?

Taizé is een dorpje in de Franse Bourgogne. Op een heuvel in het dorp leeft een broedergemeenschap. Het is dus een soort klooster, met broeders van een protestantse en Rooms-katholieke achtergrond.

Deze broeders hebben zich niet opgesloten in eenzaamheid. Elk jaar verwelkomen ze duizenden jongeren uit de hele wereld. De jongeren blijven een week en gaan tijdens die week in gesprek met de broeders en vooral met elkaar over geloof, over Bijbelteksten en over het dagelijks leven.

Het leven in Taizé is gemoedelijk en eenvoudig. Iedereen doet iets aan corvee, er is veel tijd om elkaar te spreken, er is een prachtig stuk natuur om in rond te dwalen.

En dan zijn er de diensten, hoogtepunt van iedere dag, waar de bekende Taizéliederen (kijk maar eens op Youtube) worden gezongen.

Taizé is een plek waar je gemeenschap kan voelen, kan praten met anderen over wat je bezighoudt, en waar je geïnspireerd van terug zal komen.

 

Wat kan je verwachten?

v  Jongeren uit de hele wereld ontmoeten

v  Stilstaan bij jezelf

v  Bijtanken

v  Nieuwe krachten opdoen

v  Met elkaar in gesprek gaan

v  De bronnen van je geloof ontdekken

v  Deelnemen aan inspirerende gebedsmomenten met de broedergemeenschap

 

Voor wie is deze reis?

Jongeren van 15 tot 30 jaar die met jongeren uit verschillende landen in gesprek willen gaan over levens- en geloofsvragen.

 

Meer informatie?

www.facebook.com/taizereis2012