Er zit muziek in de kerk

Vanwege de vele enthousiaste reacties op de Top 2000 dienst en het enthousiasme van iedereen die hieraan heeft meegewerkt, willen we in dit nieuwe jaar 4 ‘’muziekdiensten’’ organiseren die qua thema toe leiden naar de Top2000 dienst.

We hebben gekozen voor  “Het ritme van de tijden’’. Op 7 februari was er een muziekdienst over de verstilling van de winter.

Nu mogen we de lente vieren in de muziekdienst van zondag 25 april

Muziekdienst  “Lente’’  aanstaande zondag 25 april

De lente is de heerlijke tijd van het ontvangen. Een winter lang waren we meer naar binnen gekeerd, even leek er niets mee te gebeuren. Totdat je merkt dat er langzaam iets nieuws groeit. De lente kondigt zich aan!

Met Pasen vierden we dat het nieuwe leven doorbrak. De luiken van ons hart staan open om de liefde van Christus binnen te laten, die sterker bleek dan alle duisternis en dood. Vanaf Pasen tellen we in de lente zeven weken van zeven dagen plus één dag tot aan Pinksteren, de vijftigste dag.. Een periode van volheid in het kwadraat plus één. Voller kan het niet! Pinksteren verwijst dan ook naar de ervaring van doorbraak en vol worden van de heilige Geest. De natuur gaat buiten steeds meer open en alles wordt kleurrijker. Het is alsof de lente het volle leven omarmt.

Delen van lente-ervaringen: foto’s/ tekeningen/ ervaringen/liederen

Wat zou het mooi zijn als we onze lente-ervaringen met elkaar gaan delen!

Stuur een mooie foto, tekening naar mij op (via app of mail) dan worden ze in de dienst vertoond zodat iedereen ervan kan meegenieten.

Heb je een mooi lentelied, stuur het op! (misschien wel zelf gezongen of gemusiceerd?) Het zou helemaal leuk zijn als je in een kort zelf opgenomen filmpje je liedkeuze uitlegt.

Wil je een lente-ervaring delen? Graag! Neem het op (liefst met beeld 😉) en stuur het in.

Zo kunnen we de lente met elkaar vieren!

Graag insturen voor woensdag 21 april naar Carla Melgers