SPAARDOOSJES VOOR BURKINA FASO

Met de start van de 40-dagentijd zullen wij OP ZONDAG 26 februari ook weer starten met de jaarlijkse spaardoosjesactie. Wij ondersteunen nu voor het vijfde jaar projecten van Kerk in Actie in Burkina Faso.

Burkina Faso is een land in West-Afrika, op ongeveer 4.500 kilometer afstand van Nederland. Het land ligt midden in West Afrika grenzend aan landen als Mali, Ivoorkust en Ghana.

Burkina Faso is afgelopen jaar helaas weer veel negatief in het nieuws geweest. Veel terroristische aanslagen met vele slachtoffers in het noorden en oosten van het land. In januari een coup poging en in het land zelf in een enorme vluchtelingen stroom die op gang is.

Het project dat wij ondersteunen vindt plaats in het Oosten van Burkina Faso. Al jaren een onveilig gebied waar de lokale partner van Kerk in Actie ODE voorlichting geeft op het gebied van landbouw en veeteelt. Erg belangrijk werk aangezien er momenteel weinig economische activiteit in de dorpen zelf kan zijn. Dan is voedsel verbouwen in zulke regio’s des te belangrijker.

Door de vele aanslagen In Burkina Faso zijn zeker 1,6 miljoen mensen op de vlucht geslagen voor jihadistisch geweld. De Verenigde Naties spreken van een van de snelst groeiende humanitaire crises ter wereld. Met name vanuit het noorden en oosten zijn mensen op de vlucht. Om deze reden is Kerk in Actie ook gestart met verlenen van noodhulp om de ontheemden al dan niet in dorpen op te kunnen vangen.

Het blijft een regio die de aandacht blijft vragen, vanwaar wij ook dit jaar de spaardoosjes actie inzetten voor deze projecten van Kerk in Actie.

Bij de uitgang van de kerk zullen de spaardoosjes worden uitgedeeld en deze zullen met de Pasen weer worden ingezameld. Ook kunt u uiteraard uw bijdrage overmaken op de rekening van de missionaire commissie.

Bedankt alvast voor uw steun.