Wanneer: Vrijdagavond van 20.00 tot ca. 22.30u in de Grote Zaal en zaal 4 “de Dobber”.

O.l.v.   Ottolien de Vlaam , Elly Croes, Ellen de Gelder en Heleen Polderman

kosten € 5 incl. koffie en een drankje

Eerst samen naar een goede film kijken en daarna onder het genot van een drankje er over na praten, dat kan in ons eigen filmhuis.

Ook dit jaar bieden we u/jullie een gevarieerd programma, humor wordt afgewisseld met ernst, actualiteit en romantiek.

Op het programma staan dit seizoen:

 

Vrijdag 20 oktober 2017   The Theory of everything (Dramafilm/ Romantische film)

De film is gebaseerd op de memoires Travelling to Infinity: My life with Stephen, waarin Jane Hawking vertelt over haar huwelijk met wetenschapper Stephen Hawking

The Theory of Everything concentreert zich op Hawkings vroege jaren op de Universiteit van Cambridge, waar hij verliefd wordt op de arts-studente Jane. Hij trouwt met haar, maar niet veel later wordt bij hem ALS, een ongeneeslijke spierziekte, gediagnosticeerd. In de film wordt – gezien de recensies, niet zozeer de focus gelegd op de wetenschappelijke bijdrage van Stephen Hawking Het laat mede door het spel van beide hoofdrolspelers, de impact zien die zijn ziekte had op zijn leven en hun liefde.

 

Vrijdag 12 januari 2018 Een man die Ove heet

Een tragikomedie die je met een zachtere blik naar je omgeving laat kijken

Ove (59) rijdt in een Saab, is een neuroot die gehecht aan vaste regels en bekend staat als de mopperkont van de buurt. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn directe omgeving in de wijk waarin hij woont. Er is een reden dat hij met dit imago zijn buurtbewoners bewust op afstand houdt. Een reden die de kijker met flashbacks steeds duidelijker wordt. Als nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus omver rijden, blijkt dit het begin van een onverwachte vriendschap die Ove de mooie kant van het leven weer laat zien.

 

Vrijdag 16 maart 2018 Philomena

Deze film vertelt het hartverwarmend, waargebeurde verhaal van Philomena Lee (Judy Dench) die als tiener haar buitenechtelijk zoontje ter adoptie moest afstaan op aandringen van de Iers-Katholieke gemeenschap waar ze woonde. Wanneer ze vijftig jaar later tracht haar kind terug te vinden en daarbij op veel verzet stuit vanuit de kerkelijke organisatie, krijgt ze hulp van BBC journalist Martin Sixsmith (Steve Coogan), die in het verhaal een mooie comeback ziet voor zijn onlangs geruïneerde carrière. Als echter alle puzzelstukjes op zijn plaats beginnen te vallen tijdens hun zoektocht, ontstaat een ontroerende vriendschap tussen beiden, gebouwd op het verlangen om de waarheid boven tafel te krijgen over het onrecht dat Philomena is aangedaan.

 

Vrijdag 18 mei 2018   Filmtitel wordt nog bekend gemaakt.