Wanneer: Vrijdagavond van 20.00 tot ca. 22.30u in de Grote Zaal en zaal 4 “de Dobber”.

O.l.v.   Ottolien de Vlaam , Elly Croes, Ellen de Gelder en Heleen Polderman

kosten € 5 incl. koffie en een drankje

Eerst samen naar een goede film kijken en daarna onder het genot van een drankje er over na praten, dat kan in ons eigen filmhuis.

Ook dit jaar bieden we u/jullie een gevarieerd programma, humor wordt afgewisseld met ernst, actualiteit en romantiek.

Op het programma staan dit seizoen:

 

Vrijdagavond van 20.00 u. tot ca. 22.30 u. in de Grote Zaal en de Dobber o.l.v. Ottolien de Vlaam en Ellen de Gelder, kosten 5 euro, inclusief koffie en drankje. Eerst samen naar een goede film kijken en daarna de gelegenheid om erover na te praten, dat kan in ons eigen filmhuis. Op het programma staan dit seizoen:

21 oktober 2016   “The lady in the van”.

Waargebeurd en komisch drama met Maggie Smith [bekend van Downton Abbey] als een excentrieke en koppige dame die in de jaren zeventig “tijdelijk” in een busje woonde op de oprit van de Londense schrijver Alan Bennett. Vervolgens bleef ze hier vijftien jaar wonen. Het is een verfilming van het gelijknamige boek en theaterstuk dat deze schrijver baseerde op zijn eigen ervaringen.

13 januari 2017     “Room”

Deze film is gebaseerd op het boek van de Ierse schrijfster Emma Donoghue. Joy Newsome [“Ma”] leeft samen met haar vijfjarig zoontje Jack in Room, een afgesloten ruimte in de tuin van Old Nick, de man die haar zeven jaar eerder ontvoerde en haar sindsdien regelmatig verkracht. De leefwereld van Jack, die als gevolg hiervan in Room geboren werd, reikt niet verder dan de kleine kamer. Voor hem bestaat de rest van de wereld enkel op televisie. Op een dag weet hij te ontsnappen en zijn moeder te bevrijden.

17 maart 2017       “Danish girl”

Het verhaal speelt zich af in de vroege jaren 1920 in Kopenhagen en is gebaseerd op waargebeurde feiten. Artieste Gerda Wegener vraagt haar man, Einar Wegener om in te vallen als vrouwelijk model. Einar raakt geobsedeerd door het vrouwelijk lichaam en besluit zijn leven verder voort te zetten als vrouw, Lili Elbe. Lili wordt de eerste bekende transgender in de geschiedenis. Aanvankelijk lijkt alles goed te gaan tussen Gerda en Lili, maar steeds meer komt Gerda tot het besef dat Lili niet meer de man is, waarmee ze destijds gehuwd is.

19 mei 2017           “Far from the Madding Crowd”

In het Victoriaans Engeland woont de mooie, onafhankelijke en eigenzinnige Bathseba Everdene. Ze heeft drie aanbidders, Gabriel Oak, een schapenboer die in de ban is van haar onafhankelijkheid, Frank Troy, een knappe en roekeloze sergeant en William Boldwoord, een welvarende en volwassen vrijgezel. Het verhaal vertelt over de passies en keuzes van Bathseba, haar relaties en liefde voor de drie verschillende mannen. Ook deze film is gebaseerd op een boek en werd al in 1915 voor de eerste maal verfilmd.