Vrijdagavond 22 maart 2019 is de 3e  filmavond van dit seizoen in de Korenaar. Er wordt een mooie, interessante film vertoont. Bijgaand een aantal recensies die in het kort de strekking van de film vertellen. De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur. Het is altijd een fijne en gezellige avond en U bent weer hartelijk welkom.

 

 

De 59-jarige Daniel Blake heeft bijna zijn hele leven als meubelmaker gewerkt in het noordoosten van Engeland. Na een ziekte heeft hij voor het eerst in zijn leven hulp nodig van de staat. Hij kruist het pad van de alleenstaande moeder Katie en haar twee jonge kinderen, Daisy en Dylan. Katie’s enige kans om te ontsnappen aan een hostel voor daklozen, is door een flat te accepteren 450 km verderop. Daniel en Katie bevinden zich in niemandsland, gevangen in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannië.

De 59-jarige timmerman Daniel (Johns) heeft een zwak hart maar wil toch graag werken. Helaas werken ze hem bij het arbeidsbureau vooral tegen. Daniel wordt gek van het jargon, de computers, en de bevoogdende begeleiders. Simpel en direct sociaal-realistisch drama van het beproefde duo Ken Loach (regie) en Paul Laverty (scenario). Iets te simpel en direct soms, omdat goed en slecht wel heel duidelijk worden afgetekend. Maar de mensen in de film zijn levensecht en de kwestie is urgent. Vond ook de jury in Cannes, die de film in 2016 de Gouden Palm (voor beste film van het festival) gaf.

 

Zoals we gewend zijn van de regisseur Ken Loach, neemt hij het op voor de gewone man die stand moet houden in het hedendaagse Engeland. Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand en maken van “I, Daniel Blake”een oprechte, emotionele en uiterst innemende film.