RAS – eetgroep

In ons kerkgebouw is een goede keuken en een gezellige ruimte om met elkaar te kunnen eten. Er is een eetgroep, die zich op iedere bewoner van ons dorp richt om tegen kostprijs plus een kleine bijdrage aan een goed doel elke laatste vrijdag van de maand een maaltijd met elkaar te hebben. Het gaat om gezelligheid en ontmoeting bij het eten, het is geen restaurant.

Toen in 2004 de keuken van De Korenaar werd vernieuwd, namen 3 dames het initiatief om hier gebruik van te gaan maken voor een goed doel. Iedere laatste vrijdag van de maand wordt er een driegangen menu klaargemaakt voor mensen uit ons dorp die behoefte hebben aan sociaal contact.

Rita, Annie en Suus zorgen met hun echtgenoten voor een Relaxed Aangenaam Samenzijn.

 De prijs is al jaren € 15,= inclusief een drankje vooraf en tijdens de maaltijd en koffie of thee met iets lekkers toe. De netto opbrengst is bestemd voor een goed doel. Ieder jaar wordt een ander goed doel gekozen. De vereisten daarvoor zijn, dat iemand uit onze plaatselijke gemeente hier direct of indirect bij is betrokken en dat er niets aan de strijkstok mag blijven hangen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Voor een relatief klein bedrag kunnen mensen uit het dorp elkaar ontmoeten tijdens een heerlijke maaltijd en kan aan het eind van het jaar een mooi bedrag aan een goed doel worden overgemaakt. Er zijn n.l. alleen inkoopkosten en dankzij sponsorbijdragen in de vorm van b.v. gratis groenten of korting op asperges plus fooien, levert dit tot nu toe ieder jaar een bedrag tussen de € 1.500,= en € 2.500,= op.

 

 Voor informatie of aanmelden m.b.t. de RAS-eetgroep dient contact opgenomen te worden met Wim Vreeke, tel. 0172 589568 of via e-mail naar  ras@pghkorenaar.nl